En tegning kan hjelpe deg  å spre det du har på hjertet. Treffer en tegning riktig kan den bli delt utallige ganger og du får mye reklame til din bedrift. 

I starten av Korona la vi ut en tegning som skulle være rettet klima politisk. Vi ble positivt overasket av å se hvor fort en liten tegning med et viktig budskap kunne spre seg .

Jorda og månen - koronaviruset
Tegneserie rute om jorda og månen under covid 19 utbruddet.

Det var denne tegningen som fikk et løft i sosiale medier, kanskje har du sett den?

I løpet av noen få uker hadde flere tusen delt denne tegningen og vi fikk mye positive tilbakemeldinger.

Nå er det ikke alle tegninger og alle budskap som skal nå så langt. Om du lager annonser på Facebook eller Instagram så er det viktigste at kunden legger merke til og leser det du ønsker å formidle. Det er også viktig at du fremstår som et profesjonelt firma. 

Legger du ut kun tekst er det svært liten sjanse for at kunder leser det du har skrevet, men om du legger ved en tegning eller et foto blir sjansen for det, mye større. La oss lage noen eksempler under her som viser hvor riktig og hvor galt det kan gjøres.  

Ikke gå i klipp og lim fella.

under legger vi frem to eksempler på en vanlig Facebook annonse, en er riktig. Kan du gjette hvem?

Vi i Tegninger.no ønsker alle våre kunder en riktig god sommer. I sommer får du rabatt på en rekke illustrasjoner fra vårt arkiv. Illustratør: Gunnar Johnsen. 

(Ved å bruke en tegning som hører med til teksten vil du ha større sjanse for at budskapet blir lest)

Lite tips: legg inn din egen logo i bildet du bruker, gjør annonsen til din egen. Ved å gjøre dette opptrer du mer profesjonell, krediter også illustratøren eller selskapet du har kjøpt bildet fra. Det kan resultere i at også det selskapet deler posten din i sine kanaler som igjen fører til mer positive synergier.  

Bildet er lånt fra Google                                                                                                                                                  

Frisør klipp og lim ønsker alle sine kunder en riktig god jul. Ta juleklippen hos oss. Våre profesjonelle frisører hjelper deg med å finne riktig klipp.

Det lyser ikke profesjonalitet av denne annonsen og annonsen i seg selv er faktisk med på å sverte bedriften mer enn å skaffe kunder. 

I denne annonsen svekker de ikke bare for seg selv, men også for bildefirmaet, ved å klippe og lime fra internett gjør de seg selv til forbrytere samtidig som de reklamerer for at de gjør det. 

Låne bilder fra Google er ikke mulig, da Google ikke eier bildene. Google er kun en søkemotor som man bruker for å finne firmaer, hjemmesider, fotografer, illustratører osv.

Når passer det med en tegning?

Det er spesielt 8 anledninger som vi merker ekstra stor pågang fra våre kunder. Det er til Jul, nyttår, vinterferie, påske, 17. mai, sommer, høstferie og Halloween. Dette er happenings som betyr mye for veldig mange mennesker og som er lette å kommunisere med illustrasjon. 

Jul

Jul er en årlig høytid. Jul er opprinnelig en hedensk fest som ble feiret i flere kulturer. Årsaken til feiringen var at solen snudde og det ble lenger dager. I kristen tradisjon feires julen til minne om Jesu fødsel.

Julenissen er en kulturell figur som har kommet i moderne tid. Julenissen er en eldre, hyggelig mann med kraftig hvitt skjegg. Han er kledd i lang rød frakk og rød lue med hvit dusk. Er det noen snille barn her? Julenissen deler ut gaver til barn som har hvert snille i løpet av året.

I Norge tok fjøsnissen over stafettpinnen fra den norrøne gardvorden. Fjøsnissene er små skapninger som ofte forbindes med fjøs. I mange norske hjem er det årlig tradisjon med å sette ut grøt til nissen. 

Julenissen og fjøsnissen har en ting til felles, de forbindes med jul. Derfor er det ikke rart at de fleste julemotivene våre er av nisser. 

Eksempler på julemotiver du kan bruke i din kommunikasjon

Du finner alle våre juletegninger HER

Nyttår 

Ved overgangen til et nytt år feier vi med fest og fyrverkeri. Feiringen er en gammel tradisjon. Ofte feires overgangen med store festivaler som pågår over flere dager. I Norge er Feires overgangen til nye år dagen før første januar. 

Våre nyttårs tegninger finner du HER

Vinterferie

Skolens vinterferie er noe mange barn og unge ser frem i mot. Vinterferien i Norge avholdes i uke 7, 8 eller 9.              Det er Fylkesmannen i fylket du bor i som avgjør når ditt fylke skal ha vinterferie. Ferien varer normalt en uke.

Våre vinter illustrasjoner finner du HER

Påske

Påske er en religiøs høytid som blir markert med Palmesøndag, Skjærtorsdag ,Langfredag, 1. og 2. påskedag
Påsken har mange symboler. Påskeegg, påskeharen og gule påskekyllinger forbindes ofte med påske. Påskeferie, påskekrim og påskenøtter er nyere tradisjoner vi også setter pris på. 

Du finner våre påsketegninger HER.

17.Mai

Endelig er dagen her… 17.mai er Norges bursdag. 

Den norske feiringen er i dag preget av tradisjon og markerer Norge som en selvstendig rettsstat med demokratiske rettigheter for alle. Hovedarrangementene organiseres ofte av en 17. mai-komite i hver kommune.

17. mai feires med lokale barnetog der korps og skolebarn marsjerer sammen. Det arrangeres også leker for barna. Is og pølser hører med til 17.mai. Den norske grunnlovsdagen kalles av mange «barnas dag». Dagen er ellers en folkelig festdag med norske flagg der gamle og unge samles til hyggelige arrangement for å feire Norges bursdag.

Du finner våre 17.mai tegninger HER  

Sommer

Sommer er tiden der vi nordmenn får litt sol og varme. Den astronomiske sommeren er perioden fra sommersolverv til høstjevndøgn. Sommeren i Norge kan være skiftende med tanke på været og temperaturer og mange reiser derfor sydover også på sommeren. 

Er vi heldige med været kan en sommer i Norge være fantastisk. 

Du finner våre sommer tegninger HER